CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre tratamentul tumorilor cerebrale în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi turci calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui medic profesionist.
- Quanto custa a cirurgia de um tumor cerebral na Turquia?
- Introdução
- Quais são os diferentes tipos de tumores cerebrais?
- Quais são as principais causas do cancro do cérebro?
- Como é que sei se tenho um tumor cerebral?
- Como é que os tumores cerebrais são tratados na Turquia?
- Qual é o tempo de recuperação pós-operatória para o tratamento de um tumor cerebral em Istambul?
- Quanto tempo dura a estadia na Turquia para uma cirurgia a um tumor cerebral?
- Porquê escolher a Turquia para o tratamento de um tumor cerebral?
- Perguntas frequentes sobre a cirurgia do tumor cerebral
Cât costă operația de tumoră cerebrală în Turcia?
Tratamentul unei tumori cerebrale în Turcia costă în medie între 9 000 EUR și 25 000 EUR. Aceasta include, de obicei, costul spitalizării și al cazării la hotel pentru cinci nopți, onorariul chirurgului, medicamentele și monitorizarea postoperatorie. Solicitând o ofertă de preț, veți obține un preț care acoperă întregul cost al tratamentului, inclusiv transportul, cazarea, un traducător și monitorizarea postoperatorie.
Tratamentul unei tumori cerebrale în Turcia | 9 000 € |
Introducere
Creierul, deși protejat de craniu, este totuși expus la tot felul de agresiuni externe, dintre care unele pot duce la formarea unei tumori cerebrale.
Conform ICM (Institut du Cerveau et de la Moelle épinière), 240 000 de cazuri noi de tumori cerebrale sunt diagnosticate în Europa în fiecare an.
Din fericire, există diverse opțiuni de tratament disponibile pentru a combate această boală adesea fatală, care afectează toate grupele de vârstă.
Aflați de ce Turcia este o destinație de elecție pentru tratamentul tumorilor cerebrale.
Care sunt diferitele tipuri de tumori cerebrale?
O tumoare cerebrală este definită prin aparițiaunei mase nocive formate din celule care au proliferat anormal.
Există două categorii de tumori cerebrale: tumorile primare, care provin din creier, și tumorile secundare sau metastatice. Acestea din urmă sunt celule canceroase care s-au răspândit de la un cancer primar în altă parte a corpului.
Potrivit oamenilor de știință, există peste 150 de tipuri de tumori cerebrale, clasificate în funcție de faptul dacă sunt benigne sau maligne (canceroase) și dacă sunt gliale sau non-gliale, deoarece rolul celulelor gliale este de a proteja neuronii.
Iată care sunt diferitele tipuri de tumori cerebrale:
- Adenom hipofizar : tumoare benignă localizată în glanda hipofiză;
- Astrocitom : tumoare benignă care poate evolua spre cancer și se dezvoltă în orice zonă a creierului din celulele gliale;
- Ependimom : adesea benignă, această tumoră poate fi localizată în creier sau în măduva spinării;
- Glioblastom : membru al familiei gliomilor, această tumoră poate afecta mai multe zone ale creierului;
- Gliom : unele canceroase, altele nu, aceste leziuni reprezintă ¾ din tumorile cerebrale;
- Meningiom : adesea benignă, această tumoră se dezvoltă din meninge;
- Neurinom : adesea benign, se dezvoltă din celulele care înconjoară nervii;
- Neurofibrom : tumoare benignă care poate degenera, se dezvoltă din nervi, în principal din nervul auditiv;
- Oligodendrogliom : o tumoare care se dezvoltă dintr-un tip specific de celule gliale.
Citiți raportul nostru privind tratamentul cancerului pulmonar în Istanbul și terapia cu celule stem în Turcia.
Care sunt principalele cauze ale cancerului cerebral?
Din păcate, motivele pentru care celulele creierului încep să prolifereze în mod necontrolat nu sunt încă pe deplin înțelese.
Unele studii sugerează căutilizarea excesivă a telefonului mobil este corelată cu o creștere constantă a tumorilor SNC (sistemul nervos central), în special la copii.
Cu toate acestea, alți factori de risc par să influențeze apariția lor. Aceștia includ
- Vârsta : copiii și vârstnicii sunt cei mai afectați;
- Sexul : pentru toate tipurile de tumori cerebrale, cu excepția meningiomului, femeile sunt mai puțin afectate decât bărbații;
- Etnia : țările asiatice sunt mai puțin afectate decât Australia, America de Nord sau Europa;
- Expunerea la substanțe chimice precum clorura de vinil, câmpuri electromagnetice sau radiații ionizante;
- Anumite infecții virale;
- Să nu uităm de istoricul medical și stilul de viață..
Cum știu dacă am o tumoră cerebrală?
Localizarea, dimensiunea și tipul de tumoare au un impact clar asupra simptomelor. Dar există anumite semne de avertizare care ar trebui să conducă la examinări specifice.
Tumorile sistemului nervos central (SNC) sunt unul dintre cele mai letale tipuri de cancer, motiv pentru care este atât de important să recunoaștem primele semne.
Care sunt simptomele unei tumori cerebrale?
Simptomele pot fi generale sau mai specifice, în funcție de localizarea tumorii.
- Dureri de cap
- Modificări ale vederii, mirosului sau auzului
- Pierderi de memorie
- Tulburări de somn
- Scăderea tonusului muscular
- Crize epileptice
- Greață sau vărsături
- Oboseală inexplicabilă
- Pierderea cunoștinței
- Spasme musculare
- Probleme cu echilibrul sau coordonarea
- Dificultăți de vorbire sau înghițire
- Confuzie
Teste și examinări pentru diagnosticarea unei tumori cerebrale în Turcia
După consultarea medicului dumneavoastră, acesta va efectua o serie de teste înainte de a pune un diagnostic de tumoră cerebrală. Acestea includ examinări clinice și neurologice, analize de sânge și, mai presus de toate, imagistică medicală.
- Computerul tomograf (CT) este examinarea de primă linie, identificând 80% dintre tumori.
- Scanările PET (tomografia cu emisie de pozitroni) sunt frecvent utilizate pentru localizarea, diagnosticarea și clasificarea tumorilor cerebrale.
- RMN (imagistica prin rezonanță magnetică) este cea mai bună tehnică pentru detectarea unei tumori cerebrale. Agentul de contrast pune în evidență leziunea, oferind în același timp informații precise (dimensiune, localizare, chiar natură).
- Biopsia : această procedură chirurgicală este utilizată pentru a determina natura exactă a tumorii. În cazul unei leziuni greu accesibile, se efectuează o biopsie stereotactică. Chirurgul utilizează un ac pentru a preleva o mostră din tumoare după ce face o mică gaură în craniu.
Cum sunt tratate tumorile cerebrale în Turcia?
Oncologii au la dispoziție diverse proceduri pentru tratarea tumorilor cerebrale. În funcție de natura, gradul, dimensiunea, localizarea și stadiul avansat al leziunii, ca să nu mai vorbim de starea generală de sănătate a pacientului, aceștia pot decide să utilizeze una sau mai multe opțiuni.
- Chirurgia permite rezecția completă a tumorii, dacă aceasta nu este prea extinsă, sau, în caz contrar, îndepărtarea parțială. Craniotomia presupune atingerea tumorii după îndepărtarea unei părți a craniului, care este apoi reatașată. Atunci când este posibil, chirurgia endoscopică, care utilizează o cameră mică și instrumente specializate, face operația mai puțin invazivă.
- Radioterapia (externă, internă, radiochirurgie GammaKnife) este concepută pentru a distruge celulele canceroase prin bombardarea acestora cu doze mari de raze X.
- Chimioterapia utilizează medicamente împotriva cancerului pentru a opri proliferarea sau chiar a eradica celulele canceroase. Administrată fie prin injecție venoasă, fie sub formă de tabletă, chimioterapia este adesea combinată cu intervenția chirurgicală, fie înainte pentru a reduce dimensiunea tumorii, fie după aceea pentru a elimina celulele reziduale.
- Imunoterapia sau terapia biologică urmărește să stimuleze sistemul imunitar al pacientului, astfel încât acesta să fie cât mai eficient posibil.
- Terapia țintită este o alternativă la chimioterapie atunci când aceasta este prost tolerată. Aceasta utilizează medicamente care acționează asupra anomaliilor moleculare din celulele canceroase, cruțând celulele sănătoase.
Care este timpul de recuperare postoperatorie pentru tratamentul tumorilor cerebrale în Istanbul?
Trebuie luați în considerare mai mulți factori atunci când se stabilește timpul de recuperare al unui pacient după operația de tumoră cerebrală.
Acesta depinde în primul rând de complexitatea operației, de îngrijirea medicală necesară și destarea generală de sănătate a pacientului.
Deoarece îngrijirea postoperatorie și reabilitarea joacă un rol crucial în accelerarea procesului de recuperare, pacienții trebuie să mențină legătura cu chirurgul lor timp de câteva luni după operație.
Cât durează șederea în Turcia pentru chirurgia tumorilor cerebrale?
Deși fiecare caz este diferit, un pacient care a suferit o operație de tumoră cerebrală rămâne în Turcia pentru o perioadă medie de o lună. Aceasta corespunde timpului necesar pentru a menține toate șansele de reușită a tratamentului chirurgical, precum și perioadei în care se efectuează controalele postoperatorii și examinările de control.
Trebuie remarcat faptul că pacienții internaționali vor trebui să fie însoțiți în această călătorie medicală, care va necesita cazare pentru doi călători.
De ce să alegeți Turcia pentru tratamentul tumorilor cerebrale?
Există multe motive bune pentru a alege Turcia pentru tratamentul tumorilor cerebrale. Iată doar câteva dintre ele.
- Cu un număr tot mai mare de pacienți străini, ajungând la 1,4 milioane până în 2023, Turcia ocupă locul 7ᵉ în lume pentru turismul medical.
- Pregătiți în principal în America și Europa, neurochirurgii calificați și foarte experimentați, după cum reiese din rata lor ridicată de succes, practică în Turcia.
- Cele 28 de spitale și clinici din Turcia oferă tehnologie medicală și terapii de ultimă oră pacienților care suferă de această afecțiune.
- Multe dintre spitalele din Turcia acreditate JCI (Joint Commission International) sunt renumite la nivel mondial pentru tratamentele multispecializate la prețuri competitive, inclusiv cele pentru tumorile cerebrale.
- Turcia oferă o gamă inegalabilă deopțiuni de cazare la prețuri reduse, atât în Istanbul și istoricul său Bosfor, cât și în alte orașe precum Ankara, Kocaeli și Trabzon.
- Procedurile de solicitare a unei vize în Turcia o fac foarte accesibilă, în special cu noua procedură de solicitare a vizei electronice.
Care sunt principalele efecte secundare ale tratamentului tumorilor cerebrale?
În funcție de tratamentul (tratamentele) primit(e), pacienții pot prezenta, printre altele
- Migrenă
- Oboseală
- Dezgust pentru mâncare
- Greață și vărsături
- Diaree
- Căderea părului
- Modificări cutanate
- Afectare cognitivă ușoară
Cum se stabilește tipul de tratament pentru o tumoră cerebrală?
O leziune cerebrală necanceroasă este de obicei tratată definitiv prin intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, localizarea, tipul, dimensiunea, natura canceroasă și criteriile inerente pacientului influențează tratamentul oncologic , care poate fi multidisciplinar.
Profitați de o evaluare GRATUITĂ!
La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.
Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.
În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.
Întrebări frecvente despre chirurgia tumorilor cerebrale
Care este costul mediu al unei operații de tumoră cerebrală în Turcia?
Costul mediu al tratării unei tumori cerebrale în Turcia variază între 9 000 și 25 000 de euro, în funcție de tipul de tratament necesar, comparativ cu cel puțin 18 500 de euro în Regatul Unit și 31 000 de euro în Spania.
Care este rata de succes pentru tratamentul tumorilor cerebrale în Turcia?c
Rata de succes variază în funcție de tipul, gradul, localizarea și stadiul tumorii, precum și de starea generală de sănătate a pacientului. Cu toate acestea, progresele terapeutice și metodele de direcționare îmbunătățite sporesc considerabil eficiența tratamentelor.
Care sunt cele mai bune țări pentru tratarea tumorilor cerebrale?c
Alte destinații populare pentru tratamentul tumorilor cerebrale includ Spania, Germania, Tunisia, Arabia Saudită, Israel, Thailanda, Coreea de Sud, Grecia, India și Africa de Sud.
Care este durata șederii în spital pentru tratamentul unei tumori cerebrale în Turcia?c
După operația de extirpare a unei tumori cerebrale, pacienții sunt ținuți, în general, sub observație timp de 5 zile. Această perioadă, împreună cu diverse teste, permite echipei medicale să se asigure că pacientul se recuperează bine înainte de a autoriza externarea.
Care sunt principalele efecte secundare în urma tratamentului pentru o tumoră cerebrală?c
În funcție de tratamentul (tratamentele) primit(e), pacienții pot prezenta migrene, oboseală, aversiune față de mâncare, greață și vărsături, diaree, căderea părului, modificări ale pielii și ușoare tulburări cognitive.