Tratamentul cancerului de prostată în Turcia

Luați în considerare tratamentul cancerului de prostată în Turcia? Acest ghid final conține tot ce trebuie să știți despre procedură, recuperare și costuri în Istanbul. Solicitați o ofertă și obțineți cel mai bun preț pentru o terapie de succes în Turcia.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre tratamentul cancerului de prostată în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi turci calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este destinat să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Cât costă tratamentul cancerului de prostată în Turcia?

Costul mediu al tratamentului cancerului de prostată în Turcia este cuprins între 7 500 EUR și 19 000 EUR. Prețul tratamentului cancerului de prostată depinde de tipul de cancer și de stadiul acestuia, de tratamentul ales și de starea generală de sănătate a pacientului. De asemenea, depinde de spital și de facilitățile acestuia, de experiența chirurgului și de costul medicamentelor.

Tratamentul cancerului de prostată în Turcia7500 €

Introducere

Prostata este o glandă care se găsește exclusiv la bărbați. De mărimea unei nuci la bărbații tineri, aceasta este situată sub vezica urinară, chiar în fața rectului.

Această glandă mică joacă un rol crucial în sistemul reproducător masculin prin producerea unei părți din lichidul conținut de spermă.

Cancerul de prostată este 2ᵉ cea mai frecventă formă de cancer la bărbați. Cu peste 1,4 milioane de cazuri noi diagnosticate în 2020, acesta reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică la nivel mondial.

Ce este cancerul de prostată?

Cancerul de prostată este o tumoră malignă care se dezvoltă atunci când celulele anormale din glanda prostatică încep să se înmulțească necontrolat.

Cancerul de prostată, care afectează în principal bărbații de peste 60 de ani, este diagnosticat mai rar la pacienții sub 40 de ani.

Deși această formă de cancer progresează adesea lent, unii purtători murind la bătrânețe, există și forme mai agresive. Acestea se răspândesc rapid în alte părți ale corpului, ducând la cancer de prostată metastatic.

Care sunt primele simptome ale cancerului de prostată?

În general, stadiile incipiente ale cancerului de prostată nu provoacă simptome, motiv pentru care detectarea precoce este atât de importantă.

Pe de altă parte, o formă mai avansată a bolii se poate manifesta printr-o serie de semne sau simptome, inclusiv :

  • Dificultate la urinare ;
  • Durere sau arsură la urinare;
  • O nevoie frecventă de a urina, în special noaptea;
  • Senzația de a nu putea goli complet vezica urinară;
  • Sânge în urină sau în spermă;
  • Ejacularea dureroasă;
  • Durere sau disconfort în zona pelviană;
  • Pierderea în greutate.

Cu toate acestea, aceste simptome pot fi cauzate și de alte probleme de sănătate necanceroase. Ele pot fi legate de o simplă infecție urinară sau de hiperplazia benignă de prostată (HBP), motiv pentru care este important să consultați un medic pentru un diagnostic precis.

Citiți dosarul nostru privind tratamentul bolii Parkinson în Turcia, tratamentul cancerului pulmonar și tratamentul tumorilor cerebrale.

Screeningul pentru cancerul de prostată în Turcia

Examenulrectal digital (DRE ) este un test de rutină, rapid și nedureros, care permite urologului să detecteze orice anomalie în forma sau consistența prostatei.

Dacă există îndoieli, se efectuează un test de sânge care include măsurarea PSA. Această proteină, produsă de prostată, poate indica o anomalie a organului atunci când este anormal de ridicată, ceea ce poate fi sau nu cauzat de cancer.

Se poate efectua un RMN multiparametric (imagistică prin rezonanță magnetică detaliată a prostatei) pentru a localiza zonele suspecte înainte de o biopsie de prostată. Biopsia de prostată, efectuată uneori cu ajutorul ultrasunetelor transrectale (TRUS), presupune prelevarea de probe de țesut de prostată, a căror examinare patologică confirmă sau nu prezența celulelor canceroase și determină tipul acestora.

În cele din urmă, se utilizează teste suplimentare precum RMN sau PET (tomografie cu emisie de pozitroni) pentru aevalua stadiul și agresivitatea cancerului detectat.

Ce tratamente pentru cancerul de prostată sunt disponibile în Turcia?

Pentru a oferi o cale de îngrijire completă pacienților cu cancer de prostată, Turcia oferă o gamă optimă de tehnologii și abordări medicale moderne.

Tratamentul cancerului de prostată al fiecărui pacient este definit în funcție de mai multe criterii: dimensiunea masei canceroase, tipul și gradul acesteia, fără a uita de starea generală de sănătate a pacientului.

Iată care sunt opțiunile de tratament disponibile în Turcia, dintre care unele pot fi combinate.

  • Monitorizare atentă : în unele cazuri, cancerul de prostată depistat precoce necesită doar o monitorizare atentă și regulată (niveluri PSA și biopsii);
  • Intervenție chirurgicală (prostatectomie radicală) : această procedură, fie retropubiană (incizie în partea inferioară a abdomenului), fie perineală (incizie între anus și scrot), eventual robotizată, are ca scop îndepărtarea întregii prostate. Pot fi alese și alte metode chirurgicale mai puțin invazive, cum ar fi chirurgia laparoscopică (incizii mici în peretele abdominal) sau rezecția transuretrală a prostatei. Aceasta din urmă, care presupune îndepărtarea parțială a părții interne a prostatei fără deschiderea pielii, utilizează un rezectoscop care urmărește uretra.
  • Radioterapia : acest tratament furnizează radiații de intensitate ridicată pentru a distruge celulele canceroase ale prostatei. Radioterapia este externă (radioterapia obișnuită) sau internă (brahiterapia).
  • Chimioterapia: medicamentele anticancer sunt administrate prin injecții venoase sau pe cale orală.
  • Alte tratamente medicamentoase: hormonoterapia, imunoterapia sau alte terapii țintite (medicamente radiofarmaceutice precum Lu-177) completează lupta împotriva bolii;
  • Crioterapia: se folosesc temperaturi extrem de scăzute pentru a distruge celulele canceroase;
  • HIFU (High Intensity Focused Ultrasound): ultrasunetele direcționate asigură ablația termică într-o procedură neinvazivă.

Care sunt efectele secundare ale tratamentului cancerului de prostată?

Atunci când cancerul de prostată se extinde dincolo de organul inițial, acesta poate provoca durere, disfuncție erectilă și chiar incontinență.

În plus, pot exista efecte secundare ale tratamentului (tratamentelor) utilizat (utilizate) pentru a combate boala, cum ar fi chirurgia, chimioterapia sau radioterapia.

Aceste efecte secundare includ

  • Durere (abdomenul inferior, vârful penisului), datorată sondei vezicale utilizate pentru evacuarea urinei în așteptarea vindecării cicatricei;
  • Oboseală, din cauza scăderii numărului de globule roșii;
  • Dificultate în menținerea unei erecții;
  • Probleme de control urinar din cauza leziunilor nervoase;
  • Diferite tipuri de durere, în special dureri osoase sau nervoase într-un stadiu avansat.

Aceste simptome necesită un tratament medical adecvat pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacientului.

Care este procesul de recuperare după tratamentul cancerului de prostată?

Un pacient supus unei intervenții chirurgicale la nivelul prostatei este externat din spital la aproximativ 4 zile după operație și își poate relua activitățile normale după aproximativ două săptămâni.

Îngeneral, este nevoie de câteva săptămâni până la câteva luni pentru ca pacientul să își recapete funcționarea normală a mușchilor sistemului urinar.

Urmărirea cuprinzătoare și de înaltă calitate este esențială pentru sprijinirea pacienților tratați pentru cancerul de prostată, fie că este vorba de o intervenție chirurgicală sau nu.

În plus față de monitorizarea post-tratament, care se concentrează pe urmărirea evoluției bolii, detectarea oricărei recidive și gestionarea efectelor secundare, aceasta include :

  • Asistență dereabilitare (fizioterapie) ;
  • Consultații dietetice;
  • Asistențămedicală specializată pentru gestionarea efectelor secundare, cum ar fi incontinența;
  • Sprijin psihologic.

De ce să alegeți Turcia pentru tratamentul cancerului de prostată?

Alegerea Turciei ca destinație de turism medical pentru a urma un tratament pentru cancerul de prostată înseamnă să beneficiați de o serie de avantaje, pe lângă un raport calitate-preț semnificativ.

  • Secțiile de urologie ale spitalelor și clinicilor din Turcia sunt dotate cu aceeași tehnologie avansată ca și cele mai bune unități occidentale. Această tehnologie medicală avansată, care include tehnologia HIFU, asigură un tratament mai eficient pentru pacienți.
  • Unitățile medicale turcești care tratează cancerul de prostată sunt printre cele mai bune din lume. Recunoscute pentru expertiza lor în oncologie, multe dintre acestea sunt certificate de ESMO (Societatea Europeană de Oncologie Medicală), printre altele. Unele sunt acreditate de OECI (Organisation of European Cancer Institutes).
  • Un număr mare de specialiști în oncologie cu înaltă calificare , care utilizează tehnici terapeutice avansate, garantează excelența îngrijirilor oferite pacienților lor. Unii medici colaborează cu colegi eminenți stabiliți în străinătate (Statele Unite, Germania etc.)
  • Spitalele turcești sunt renumite pentru îngrijirea multidisciplinară, care este nu numai personalizată și atentă, ci și rapidă.
  • În timpul unei călătorii medicale în Turcia, în special la Istanbul, care se află în această frumoasă regiune a Bosforului, pacienții internaționali beneficiază de un cadru propice unei bune recuperări.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Întrebări frecvente despre tratamentul cancerului de prostată

Care sunt cele mai bune spitale din Istanbul pentru tratamentul cancerului de prostată?

Printre numeroasele spitale renumite din Istanbul se numără Sisli Memorial Hospital, Anadolu Medical Centre, Medipol Mega University Hospital, Okan University Hospital și Acibadem.

Care este durata minimă de ședere în Turcia pentru tratamentul cancerului de prostată?c

Un pacient tratat pentru cancer de prostată rămâne în spital în medie 4 zile. Cu toate acestea, trebuie să rămână în Turcia cel puțin 21 de zile pentru îngrijirea post-tratament. De asemenea, pacienții trebuie să planifice să fie însoțiți în călătoria lor medicală.

Care este speranța de viață a cancerului de prostată?c

În ciuda faptului că este 2ᵉ cel mai frecvent cancer la bărbați, cancerul de prostată are o rată globală de supraviețuire foarte ridicată. Apropiată de 98% la 5 ani, aceasta ajunge la 100% dacă este depistată precoce. În stadiul metastatic, însă, șansele de supraviețuire sunt de doar 28%.

Care sunt consecințele extirpării prostatei?c

După extirparea totală a prostatei, aproximativ 1 din 5 bărbați suferă deincontinență urinară , iar 40% se confruntă cu dificultăți erectile. Cu toate acestea, aceste funcții se pot îmbunătăți în timp. În aceste cazuri, dispozitivele medicale pot fi utilizate pentru a ajuta.

Care sunt cauzele cancerului de prostată?

Diferiți factori cresc riscul de cancer de prostată, cum ar fi vârsta înaintată, originea etnică (bărbații de culoare sunt mai afectați), obezitatea, moștenirea unor gene defecte, anumite boli cu transmitere sexuală și niveluri ridicate ale hormonului IGF-1.

Care sunt diferitele tipuri de cancer de prostată?c

Neoplazia intraepitelială prostatică (PIN) este forma precanceroasă a cancerului de prostată. Aceasta evoluează de obicei în adenocarcinom, mai rar în sarcom, carcinom cu celule mici, tumoare carcinoidă, carcinom cu celule scuamoase sau carcinom urotelial.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️