Transplantul de măduvă osoasă în Turcia

Vă gândiți la un transplant de măduvă osoasă în Turcia? Aflați totul despre transplantul de măduvă osoasă în Istanbul: procedură, costuri, recuperare. Obțineți un citat gratuit pentru un tratament de succes în Istanbul.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre transplantul de măduvă osoasă în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi turci calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este destinat să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Table of content
 [show]

    Cât costă un transplant de măduvă osoasă în Turcia?

    Transplanturile autologe de măduvă osoasă sunt mai puțin costisitoare decât transplanturile alogene, care necesită căutarea unui donator și un număr mai mare de teste.

    De aceea, în funcție de tipul de transplant de măduvă osoasă necesar, costul acestui tratament variază între 25 000 EUR și 65 000 EUR . În afară de India, Turcia este cea mai puțin costisitoare țară europeană pentru un transplant de măduvă osoasă, costul fiind de până la trei ori mai mic decât în Europa.

    Transplant de măduvă osoasă în TurciaDe la 25.000 EUR

    Introducere

    Transplantul de măduvă osoasă este o procedură medicală vitală pentru mulți pacienți care suferă de boli grave, cum ar fi leucemia (cancer de sânge), alte tipuri de cancer sau anumite boli ereditare.

    Atunci când alte tratamente nu au reușit să aducă vindecarea așteptată, transplantul de măduvă osoasă (BMT) este uneori singura șansă de a salva un pacient.

    Această procedură, care vizează înlocuirea propriilor celule stem ale pacientului, eventual cu cele ale unui donator sănătos, implică mai mult de 50 000 de pacienți pe an în întreaga lume, inclusiv 32 000 în Europa.

    Dotată cu cele mai bune tehnologii de transplant la prețuri accesibile, Turcia primește pacienți din întreaga lume, oferindu-le o speranță suplimentară de recuperare în timpul unei călătorii medicale.

    Ce este un transplant de măduvă osoasă?

    Măduva osoasă este o substanță moale, spongioasă, situată în interiorul oaselor. Se face o distincție între măduva osoasă albă și măduva osoasă roșie.

    Măduva osoasă roșie, alcătuită din celule stem hematopoietice, produce diferitele celule sanguine esențiale pentru buna funcționare a organismului (globule albe, globule roșii, trombocite).

    Atunci când măduva osoasă nu funcționează corect din cauza unor boli precum leucemia sau anemia aplastică, poate fi necesar un transplant de măduvă osoasă (sau transplant de celule stem sau transplant de celule hematopoietice).

    Procesul înlocuiește măduva bolnavă sau deteriorată cu celule sănătoase de la pacientul însuși, de la un donator compatibil, sănătos sau chiar din cordonul ombilical.

    Scopul acestei proceduri este de a restabili producția normală de celule sanguine și de a întări sistemul imunitar al pacientului.

    Ce boală necesită un transplant de măduvă osoasă?

    Transplantul de măduvă osoasă este destinat pacienților care suferă de boli grave ale sistemului sanguin și de anumite tipuri de cancer. Acesta este disponibil pentru bărbați, femei și copii.

    Iată care sunt principalele boli pentru care poate fi necesar un transplant de măduvă osoasă:

    • Leucemia (limfoblastică, mieloidă) ;
    • Limfom
    • Mielomul multiplu;
    • Sindroame mielodisplastice (MDS) și tulburări mieloproliferative (MDS);
    • Anemie severă (aplastică, calcifică, Fanconi);
    • Talasemie;
    • Imunodeficiențe.

    Transplantul poate fi utilizat, de asemenea, pentru a reproduce celule care au fost grav afectate în urma unui tratament intens, cum ar fi chimioterapia sau radioterapia, sau pentru a trata o altă boală (cancer de sân, scleroză multiplă etc.)

    Care sunt diferitele tipuri de transplant de măduvă osoasă efectuate în Turcia?

    Unitățile turcești specializate în proceduri de transplant de măduvă osoasă sunt, ca și omologii lor europeni, echipate pentru a efectua toate tipurile de transplant existente.

    Transplanturi autologe de măduvă osoasă

    În cadrul unui transplant autolog de măduvă osoasă, sau autotransplant, pacienții primesc un transplant din propriile celule stem sănătoase. Acestea sunt, în general, recoltate înainte de un tratament anticancer intensiv, apoi reinjectate ulterior pentru a restabili sistemul imunitar și producția de trombocite.

    Transplantul alogeneic de măduvă osoasă

    Transplantul alogeneic de măduvă osoasă implică transferul de celule stem de la un donator compatibil la pacient. Această procedură este utilizată pentru a înlocui măduva osoasă defectă sau bolnavă a pacientului cu celule stem sănătoase pentru a-i restabili funcția normală.

    Există diferite tipuri de transplant alogeneic de măduvă osoasă, în funcție de proveniența donatorului:

    • donatorul este o rudă apropiată pe deplin compatibilă (adesea un frate sau o soră). În cazul în care donatorul este un geamăn al pacientului, acesta este cunoscut sub numele de transplant sinceneic (izogenic). După cum s-a menționat mai sus, celulele stem pot proveni și din cordonul ombilical;
    • donatorul este o rudă apropiată, dar compatibilitatea antigenului tisular nu este totală (50%). Acest așa-numit transplant haplo-identic necesită resurse tehnice suplimentare;
    • donatorul nu are legături de rudenie, dar este total compatibil;

    Cum se efectuează un transplant de măduvă osoasă în Turcia?

    Procedura pentru un transplant de măduvă osoasă diferă în funcție de tipul de transplant avut în vedere.

    Procedura pentru un transplant autolog de măduvă osoasă în Turcia

    În primul rând, celulele stem ale pacientului sunt recoltate în condiții de siguranță , fie chirurgical din osul șoldului (sub anestezie generală), fie printr-o simplă analiză de sânge (sânge periferic) în urma stimulării medicamentoase.

    Morfologii izolează celulele stem, care sunt apoi purificate și congelate.

    După ce pacientul și-a încheiat tratamentul intensiv (chimioterapie sau radioterapie), celulele sănătoase sunt reinjectate. Grefa este administrată, în general, în timpul intervenției chirurgicale, fie direct în măduva osoasă, cu ajutorul unui cateter (un tub subțire și flexibil), fie prin perfuzie într-o venă.

    Procedura pentru un transplant alogen de măduvă osoasă în Turcia

    Înainte de a primi un transplant, pacientul este pregătit pentru a crește șansele de succes. Se administrează un curs de chimioterapie, a cărui durată depinde de sursa celulelor stem (între 6 și 9 zile). Scopul acesteia este de a eradica orice celule canceroase rămase în măduva osoasă, astfel încât acestea să poată fi înlocuite cu celule sănătoase.

    Imediat după terminarea chimioterapiei, adică a doua zi, transplantul de măduvă osoasă se efectuează pe cale venoasă, în același mod ca o transfuzie, lent și sub supraveghere medicală.

    În toate cazurile, pacientul este atent monitorizat timp de 24 de ore după transplant.

    Care sunt riscurile unui transplant de măduvă osoasă?

    Cea mai frecventă complicație în urma unui transplant de măduvă osoasă este respingerea, iar aceasta se referă la transplanturile alogeneice. Pentru a limita riscul de respingere, pacientul primește tratament imunosupresor. Acestea sunt medicamente special concepute pentru a preveni răspunsul imun al organismului la celulele străine.

    Ca în cazul oricărei proceduri medicale, riscul de infecție este luat în considerare. Pentru a evita orice posibile complicații, pacientul rămâne izolat într-o cameră sterilă și primește tratamentul medical și îngrijirea necesare atât pentru prevenirea, cât și pentru vindecarea acestora.

    De ce să alegeți Turcia pentru un transplant de măduvă osoasă?

    Turcia și, în special, Istanbul, un oraș cu o bogăție de instituții de sănătate cuibărit lângă inevitabilul Bosfor, este o destinație din ce în ce mai populară pentru turismul medical. Și pe bună dreptate!

    În ultimele câteva decenii, Turcia s-a impus ca lider european în ceea ce privește transplanturile de măduvă osoasă reușite. La nivel mondial, aceasta rivalizează cu Statele Unite, Germania și Israel.

    Mulți hematologi de renume mondial profesează în Turcia. Aceștia au o experiență solidă în oncohematologie, unii dintre ei practicând timp de peste 30 de ani.

    Spitalele turcești respectă standardele riguroase ale medicinei moderne, după cum demonstrează faptul că au obținut numeroase acreditări internaționale. Centrele de transplant de celule stem din Turcia sunt certificate de EBMT (European Blood and Marrow Transplant Group).

    În plus, costul tratamentului în Turcia este considerabil mai mic decât în multe țări europene, adesea cu 50% mai mic, ceea ce îl face mai accesibil fără a compromite calitatea.

    Renumite pentru abordarea lor personalizată și atentă față de pacienții internaționali, clinicile și spitalele din Istanbul și alte orașe turcești oferă programe de asistență complete.

    Cât timp trebuie să rămân în Turcia după un transplant de măduvă osoasă?

    În cazul unui transplant autolog de măduvă osoasă, șederea în Turcia este de aproximativ 70 de zile. Spitalizarea, care durează în general 45 de zile, este urmată de supravegherea medicală ambulatorie. Aceasta presupune ca pacientul să rămână în Turcia timp de încă trei săptămâni.

    În cazul unui transplant alogeneic de măduvă osoasă (donator neînrudit), durata totală a șederii este de 120 de zile, inclusiv două luni de spitalizare.

    Cum aleg cel mai bun spital pentru un transplant de măduvă osoasă în Turcia?

    Pentru a selecta celmai potrivit spital pentru tratamentul dumneavoastră de transplant de măduvă osoasă, trebuie să aflați o serie de lucruri:

    • Tipurile de transplanturi de măduvă osoasă efectuate;
    • Limita de vârstă a pacientului, dacă este cazul; unele centre de transplant de măduvă osoasă nu acceptă pacienți sub vârsta de 16 ani;
    • Experiența medicului (medicilor);
    • Costul întregului tratament pentru transplant, inclusiv căutarea unui donator.

    Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

    La cerere și
    fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

    Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

    În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


    Întrebări frecvente

    Care este timpul de recuperare după un transplant de măduvă osoasă în Turcia?

    În general, timpul de recuperare după un transplant de măduvă osoasă este de 2 luni. Noua măduvă osoasă începe să producă celule sanguine la aproximativ 20 de zile după procedură, dar poate dura între 6 și 12 luni pentru ca acestea să revină la niveluri normale.

    Care este rata de succes pentru un transplant de măduvă osoasă în Turcia?

    Potrivit profesorului Betül Tavil de la un spital din Istanbul, transplanturile de măduvă osoasă sunt eficiente în proporție de 90% în Turcia. Numărul din ce în ce mai mare de transplanturi de măduvă osoasă în Turcia este o dovadă a faptului că unitățile turcești oferă transplanturi sigure și sănătoase.

    Care sunt efectele secundare ale unui transplant de măduvă osoasă?

    Transplantul de măduvă osoasă poate provoca efecte secundare precum dureri de cap, greață, vărsături, dureri, anemie, tensiune arterială scăzută, dificultăți de respirație, febră și chiar infecții. Mai grav, pot apărea sângerări sau boala grefă contra gazdă.

    Cât durează procedura de transplant de măduvă osoasă?

    la 12 până la 36 de ore după recoltarea grefei de la donator, aceasta se administrează intravenos. După procedură, care durează între 3 și 4 ore, pacientul, care este expus unui risc major de infecție, este izolat într-o cameră sterilă timp de 2 până la 4 săptămâni.

    Cât timp trebuie să aștept pentru un donator în Turcia?

    Dacă sunteți apt pentru un transplant alogeneic de măduvă osoasă de la un donator neînrudit, medicul va căuta un donator în cele 73 de registre franceze și internaționale de transplant medular. Perioada de așteptare poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni.

    Cine poate deveni donator de celule stem?

    Orice persoană în stare bună de sănătate, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, poate dona celule stem. Cu toate acestea, probabilitatea de compatibilitate este de ¼ între frate și soră, față de 1 la 1 milion cu un donator neînrudit, de unde importanța testării mai întâi a fraților pacientului.

    ‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️