Maternitate surogat în străinătate

Doriți să mergeți mai departe cu maternitatea surogat? Iată tot ce trebuie să știți despre această tehnică de procreare și cum să procedați pentru a obține GPA în străinătate în mod legal.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre maternitatea surogat în străinătate și vă asistă în călătoria dumneavoastră medicală cu medici calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este destinat să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Cât costă maternitatea surogat în străinătate?

Costul mediu al maternității surogat în străinătate este de 55 000 EUR, inclusiv toate costurile de cazare și transport. Procedura durează între 12 și 15 luni. 2 luni sunt necesare pentru pregătirea dosarului juridic și a examinărilor medicale. 9 luni pentru gestația FIV și 2 luni pentru formalitățile administrative ale nou-născutului.

Maternitate surogat în Canada60 000 €
Maternitate surogat în Grecia70 000 €
Maternitate surogat în Ucraina33 000 €
Maternitate surogat în Rusia35 000 €
Maternitate surogat în Statele Unite115 000 €
Maternitate surogat în Regatul Unit65 000 €
Maternitate surogat în Georgia45 000 €

Maternitatea surogat în străinătate: Ghidul final

Reproducerea asistată medical (PMA) este o soluție în cazul în care este imposibil să aveți un copil pe cale naturală. Dacă acest lucru nu funcționează, există încă două opțiuni. Prima este de a apela la adopție. Dar acesta este un proces lung și dificil.

A doua soluție este de a opta pentru maternitatea surogat. Aceasta este o alternativă mai bună pentru cuplurile care doresc să aibă un copil biologic. Cu toate acestea, maternitatea surogat este interzisă în Franța. Pentru a deveni părinte prin acest proces, trebuie să mergeți într-o țară care autorizează maternitatea surogat.

Cu toate acestea, procesul de maternitate surogat este dificil de pus în practică. Găsirea unei mame surogat serioase este o adevărată cursă cu obstacole. Din acest motiv, multe persoane apelează la serviciile unei agenții specializate.

Ce este maternitatea surogat?

Definiție

Ce este maternitatea surogat? Este recunoscută ca o metodă de procreare asistată medical sau MAP. Principiul implică transplantul unui embrion în uterul unei femei. Trebuie remarcat faptul că fătul este rezultatul fertilizării in vitro (FIV) sau al inseminării artificiale.

Dar există un dezavantaj. Persoana care poartă copilul nu este mama adevărată. Ea este o mamă surogat. Ea nu ar trebui să aibă niciun drept asupra copilului nenăscut. Prin urmare, mama surogat va purta copilul unui cuplu desemnat ca fiind părinții intenționați. Ea trebuie să predea copilul acestora la naștere.

Maternitatea surogat poate avea loc în două moduri. În primul rând, embrionul este produs din gameții părinților intenționați. Prin urmare, mama surogat nu are nicio legătură genetică cu copilul nenăscut. Ea este singura responsabilă pentru sarcină.

Cu toate acestea, embrionul poate fi obținut și din ovocitul mamei surogat și din sperma tatălui biologic sau a unui alt bărbat. Acesta din urmă este desemnat ca donator anonim. Aceasta înseamnă că ea este donatorul, adică mama biologică a copilului.

Legea privind maternitatea surogat în Franța

Franța interzice utilizarea acestei tehnici. Legea bioeticii din 29 iulie 1994 a pus în aplicare această măsură prin articolul 16-7 din Codul civil. Acesta stipulează că “orice acord privind procrearea sau gestionarea în numele altei persoane este nul”.

Această lege franceză se bazează pe principiile indisponibilității corpului uman și statutului persoanelor. În termeni simpli, aceasta interzice unei persoane să își închirieze sau să își vândă corpul. De asemenea, prevede că un copil nu poate fi vândut.

În cazul în care părinții optează pentru turismul de procreare, aducerea copilului în Franța este o cursă cu obstacole. Același lucru este valabil și pentru transcrierea certificatului de naștere în registrul de stare civilă.

Două cupluri franceze au experimentat această problemă. Ei au decis să sesizeze Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Aceste cupluri au optat pentru maternitatea surogat pentru a-și îndeplini dorința de a avea un copil și au plecat în Statele Unite. Când s-au întors în Franța cu fetițele lor, li s-a refuzat dreptul de a transcrie certificatele de naștere americane ale bebelușilor în starea civilă franceză. Copiii au fost concepuți folosind gameții soțului și ovocitele unei donatoare americane.

Părinții au denunțat acest lucru ca fiind o încălcare a dreptului copilului la respectarea vieții private și de familie. Acesta este menționat la articolul 8 din Convenția europeană a drepturilor omului.

Curtea Europeană de Casație a obligat Franța să recunoască filiația copiilor. Autoritățile franceze nu au cedat până la sfârșit. Guvernul și-a afirmat poziția prin Legea bioeticii din 2 august 2021. Cu toate acestea, a permis părinților intenționați să adopte copilul. Pentru ca această procedură să fie valabilă, actul destare civilă străin trebuie să fie legal.

Înalta Curte a continuat să lanseze noi măsuri pentru a apăra drepturile copiilor născuți prin maternitate surogat. În cele din urmă, Franța a autorizat eliberarea unui certificat de naționalitate franceză pentru acești copii, cu condiția să existe o relație părinte-copil cu o persoană de naționalitate franceză.

Despre maternitatea surogat etică

IFOP a realizat pentru Femme Actuelle, în februarie 2022, un sondaj în rândul a peste 2 000 de persoane. 72% dintre femeile chestionate și 51% dintre bărbații intervievați s-au declarat în favoarea autorizării maternității surogat în Franța.

Unele persoane solicită introducerea unui proiect de lege privind “maternitatea surogat altruistă sau etică pentru indicații medicale”. Principiul este de a autoriza recurgerea la o mamă surogat în cazul în care o femeie nu poate avea un copil din cauza stării sale de sănătate sau a infertilității. Pentru a evita orice formă de maternitate surogat comercială, donarea de spermă sau de ovule și maternitatea surogat trebuie să fie gratuite.

Dar maternitatea surogat etică rămâne un subiect extrem de sensibil pentru dezbatere. Multe persoane o asociază cu abandonul de copii. Nu trebuie uitat faptul că mama surogat trebuie să predea copilul părinților intenționați. În unele țări în care maternitatea surogat este deja un proces legal, legea permite, de asemenea, ca mama surogat să fie plătită. Cu toate acestea, o astfel de practică tinde să fie echivalentă cu vânzarea corpului uman. Aspectele psihosociale ale procedurii sunt, de asemenea, puse în discuție.

Cadrul juridic pentru maternitatea surogat variază foarte mult. Însă, în interesul superior al copilului, Comisia Europeană a adoptat o propunere de regulament la 7 decembrie 2022. Acesta stipulează că, dacă filiația este recunoscută într-un stat membru al UE, ea va fi recunoscută în toate celelalte.

Cui se adresează maternitatea surogat?

Maternitatea surogat este o metodă de procreare asistată medical care este potrivită pentru diferite profiluri. În general, aceasta se realizează :

  • Într-un cuplu bărbat-femeie care nu poate concepe un copil pe cale naturală din cauza infertilității sau a unei alte probleme de sănătate,
  • La o femeie sau un bărbat singur care dorește să devină părinte,
  • Într-un cuplu de același sex care dorește să întemeieze o familie.

Cum funcționează procesul de maternitate surogat?

Utilizarea unei agenții specializate în turismul medical facilitează procesul de maternitate surogat. Iată cum funcționează procesul.

Pregătirea

Totul începe cu o consultație. În timpul acestui interviu, viitorii părinți aleg destinația pentru turismul de procreare. De asemenea, ei trebuie să își definească proiectul parental. Li se propune programul care s-ar putea potrivi situației lor. Următorul pas este redactarea acordului. Dacă viitorii părinți sunt de acord cu toți termenii contractului, trebuie să-l semneze. Este posibil să se negocieze și să se modifice anumite clauze. Procesul poate începe apoi.

Viitorii părinți trebuie să întocmească dosarul necesar pentru destinația aleasă. Acesta include examene medicale și documente juridice. Dosarul este apoi trimis la clinica care se va ocupa de procesul de maternitate surogat. Se programează apoi o vizită la unitate.

Dacă viitoarea mamă nu își poate folosi ovulele, trebuie să aleagă o donatoare. Clinica îi oferă o listă. Următorul pas este găsirea unei mame surogat. Aceasta este selectată cu rigurozitate. Ea trebuie să fie supusă unor teste medicale și psihologice. De asemenea, ea trebuie să îndeplinească criteriile impuse de clinică și de agenția de maternitate surogat.

Tratamentul

Odată ce etapa pregătitoare a fost parcursă corect, tratamentul medical poate începe. Primul pas este formarea embrionului. Aceasta se realizează în laborator. Mama surogat trebuie să viziteze regulat clinica pentru a se pregăti pentru transferul embrionului.

Transferul se efectuează atunci când condițiile sunt favorabile pentru transplant. Două săptămâni mai târziu, mama surogat trebuie să efectueze un test de sânge pentru a verifica dacă este însărcinată. Dacă testul este pozitiv, sarcina este monitorizată.

Nașterea și întoarcerea acasă

Viitorii părinți pot urmări evoluția sarcinii lor. Când vine momentul să nască, ei sunt anunțați imediat. Copilul poate fi preluat de la maternitate sau de la centrul de nașteri.

Certificatul de naștere este înmânat viitorilor părinți. Acesta este unul dintre documentele necesare atunci când se solicită pașaportul copilului. Micuța familie se poate întoarce în țara de origine. Se efectuează formalitățile administrative legate de transcrierea certificatului de naștere în registrul de stare civilă.

Ce țări autorizează maternitatea surogat?

Statele Unite și Canada au fost primele țări care au autorizat maternitatea surogat. În Statele Unite, mama surogat poate chiar primi o indemnizație. Cu toate acestea, există unele excepții în anumite state. În Louisiana, de exemplu, numai cuplurile heterosexuale sunt eligibile pentru această tehnică de procreere. În statul New York, maternitatea surogat este disponibilă numai pentru rezidenții din SUA.

Maternitatea surogat este permisă, de asemenea, chiar și pentru rezidenții străini, în Ucraina și Rusia. Același lucru este valabil și în Mexic. Însă fiecare stat membru are propriul său cod civil și sistem judiciar. Prin urmare, trebuie să verificați dacă procedura este accesibilă pacienților internaționali.

În următoarele țări, maternitatea surogat poate fi efectuată în mod altruist:

  • Țările de Jos ;
  • Belgia
  • Armenia ;
  • Portugalia
  • Danemarca ;
  • Albania ;
  • Georgia ;
  • Grecia ;
  • Australia ;
  • Noua Zeelandă.

Cât costă maternitatea surogat în străinătate?

Maternitatea surogat costă între 25 000 EUR și 125 000 EUR. Dar totul depinde de țara în care are loc procesul. Este altruist? Mama surogat trebuie să fie despăgubită? Sistemul local de sănătate publică rambursează costul îngrijirilor medicale legate de sarcină ? Toate aceste detalii sunt luate în considerare în calcul.


Costurile depind, de asemenea, de alegerea clinicii sau a spitalului. Trecând printr-o agenție, puteți beneficia de o rută mai ușoară pentru călătoria dumneavoastră medicală. Contactați-ne și vă vom răspunde la toate întrebările.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Întrebări frecvente

Dacă maternitatea surogat nu se desfășoară într-un cadru legal, viitorii părinți sunt expuși la diverse probleme. Acesta este motivul pentru care aveți nevoie de ajutorul unei agenții specializate. Acestea se ocupă de întregul proces.

Totul depinde de reglementările în vigoare în destinația aleasă. În unele țări, mama surogat are un drept de retragere. Dar clinica selectează cu atenție mamele surogat pentru a evita acest tip de situație.

Trebuie remarcat faptul că mama surogat este aleasă selectiv. Dacă procedura include o donare de ovule sau spermă, donatorul este, de asemenea, selectat cu strictețe. Riscul de transmitere a unei boli genetice către copil rămâne scăzut.

Părinții intenționați vor primi un certificat de naștere oficial. Acest lucru înseamnă că se pot întoarce acasă fără probleme. De asemenea, vor primi asistență în ceea ce privește cererea de transcriere în registrul de stare civilă.

Până la noi ordine, maternitatea surogat rămâne interzisă în Franța. Sistemul francez de securitate socială nu rambursează costul niciunui tratament legat de maternitatea surogat. Viitorii părinți trebuie să suporte toate costurile.

În anumite țări, persoanelor singure li se permite să apeleze la maternitatea surogat. Trebuie spus că, în prezent, multe persoane optează pentru monoparentalitate din motive personale.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️